Satake

Satake - Kinesisk kockkniv Ame 32 cm - Silver

1 999 kr
I lager    Sponsrad länk för Ellos

Är en vacker serie knivar medaft, styrka, balans och tradition som ledord i designen. Namnet ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade rain pattern är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.

17 cm kinesisk kockkniv / kinahacka
handbankat blad av 5 lager aus10-stål
bladets hårdhet ligger på 60-61 hrc
bolsterändstycke i rostfritt stål
otroligt vackert handtag av vril* från bland annat lärk, persikoträd, kemferlönn.(obs! Alla handtag är helt unika. Se bildexempel.)
ladda ner högupplösta bilder här.


det är mycket vanligt att kockar använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.
* vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.

Satake - Kinesisk kockkniv Ame 32 cm - Silver finns i kategorin Hem & inredning > Kök & hushåll > Köksknivar & knivtillbehör > Kockknivar. Satake är ett av våra märken som säljs direkt av Ellos.

Läs mer…